رنگ ترافیکی چیست؟
رنگ ترافیکی جهت ایجاد نظم در تردد و تفکیک خطوط حرکت وسایل نقلیه مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع این نوع رنگ  نقش ویژه ای در ایجاد نظم و ایمن سازی خیابان ها و جاده ها ایفا می کند و موجب افزایش دقت رانندگان قبل از رسیدن به موقعیت های خطر ساز می گردند. در این مقاله قصد داریم که شما را با ویژگی ها و کاربردهای انواع رنگ های ترافیکی آشنا کنیم.
 
تفاوت بین رنگ ترافیک و رنگ معمولی چیست؟
رنگ ترافیک برای خط کشی جاده و روسازی طراحی شده است. درتولید رنگ ترافیکی ایمنی، دوام و خشک شدن سریع بسیار اهمیت دارد ، در حالی که رنگ معمولی همه کاره بوده واز نظر زیبایی شناسی دلپذیر و به طور کلی مقرون به صرفه تر است. شما باید براساس نیاز های مورد نظر پروژه تان نوع رنگ مناسب را انتخاب کنید.
خط کشی های صورت گرفته با رنگ ترافیکی زمانی در ایمن سازی جاده ها و معابر موثرند که :
1-    به وضوح قابل رویت باشند.
2-    فام و درخشندگی رنگ ترافیک در طول روز تغییر نکند و در تقابل با سطح جاده و اطراف ، محدوده جاده را به خوبی مشخص کند.
3-    در هنگام شب ، دارای قابلیت بازتاب نور برگشتی تحت نور چراغ های جلوی خودرو باشند.
مجتمع صنایع شیمیایی ریف ایران  با راه اندازی بزرگترین ناوگان تخصصی اجرای رنگ های ترافیکی و بکارگیری برترین تکنولوژی روز دنیا توانسته است انواع رنگ ترافیکی ویژه خیابان ها ، جاده ها ، فرودگاه ها ، بلوک های بتنی و نیوجرسی ، گاردیل ها و ... تولید و اجرا نماید.
شرکت ریف ایران با بهره گیری از علوم مهندسی ترافیک و تطابق محصولات با استانداردهای بین المللی AS – BS – EN – JIS و نیز استانداردهای ملی ایران و برخورداری از واحد کنترل کیفی سیار و ارائه خدمات پشتیبانی مناسب همواره در جهت رضایتمندی و جلب نظر مشتریان خود گام برداشته است.
جهت مشاوره ، استعلام و خرید انواع رنگ ترافیکی ریف ، به صفحه تماس با ما مراجعه کنید.
کارشناسان ما همواره پاسخگوی شما هستند تا به شما در زمینه خرید رنگ ترافیکی مناسب ، مشاوره های تخصصی ارائه کنند و بهترین راه حل را  به شما پیشنهاد دهند.
 

 
 رنگ های ترافیکی به سه گروه اصلی تقسیم می شوند:
  • رنگ ترافیکی گرم
  • رنگ ترافیکی سرد
  • رنگ ترافیکی دو جزئی
 
رنگ ترافیکی گرم چیست؟
رنگ  گرم ترافیکی برپایه رزین های آلکیدی ، هیدروکربنی و اپوکسی می باشد و که جهت خط کشی بسترهای آسفالتی و بتونی مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ گرم ترافیکی به صورت پودری بوده که در اثر اعمال حرارت نرم شده و به محض سرد شدن سخت می شود. رنگ ترافیکی گرم  در انواع مختلف به صورت اسپری گرم ، اسکرید ، اکستروژن تولید میگردند.
با وجود اینکه هزینه خط کشی های گرم حدود 2 تا 3 برابر هزینه اجرای رنگ ترافیکی سرد است ، اما به دلیل دوام زیاد و افزایش میزان دید در حال قابل توجه ، رنگ ترافیکی گرم در بسیاری موارد به عنوان جایگزین بسیار مناسبی مطرح می شوند.
تفاوت عمده رنگ ترافیکی گرم با رنگ ترافیکی سرد ، نیاز به دمای نسبتا بالا برای اجرای خط کشی است. تفاوت دیگر برگشت ناپذیری فیلم رنگ ترافیکی سرد پس از تبخیر آب یا حلال می باشد.
نوع و شرایط سطح رویه های آسفالتی در ایجاد چسبندگی مناسب رنگ ترافیکی به بستر تاثیر زیادی دارد. در حین اجرای رنگ ترافیکی گرم ، سطح قیر بر اثر حرارت گرما نرم می شود و رنگ ترافیکی با سطح اتصال برقرار می کند.برای ایجاد چسبندگی بهتر ، باید قبل از اجرای این نوع رنگ ترافیکی ، پرایمر مخصوص رنگ ترافیکی گرم با ضخامت مناسب اعمال گردد.
رنگ ترافیکی گرم بر حسب مواد تشکیل دهنده ، ضخامت مورد نظر ، الگوی خط کشی و همچنین نوع راه و وضعیت رویه آن به روش های زیر اجرا می شوند :
اسپری: اجرای رنگ ترافیکی با ضخامت 1150 تا 1500 میکرون
اسکرید : اجرای رنگ ترافیکی با ضخامت 2000 تا 3000 میکرون
اکستروژن ( هشدار) : اجرای رنگ ترافیکی با ضخامت 5000 تا 6000


 
 
روش اسپری:
متداول ترین روش اجرای رنگ ترافیکی گرم ، روش اسپری می باشد . این روش دارای مزایای زیادی نسبت به سایر روش ها می باشد. در این روش پس از اعمال دمای زیاد به رنگ ترافیکی گرم ، به حالت مذاب در می آید سپس این مواد مذاب همراه با هوای فشرده بر سطح جاده پاشیده می شود. منبع تغذیه هوای فشرده به پیستوله متصل شده تا ،مواد موردنظر علاوه بر اتمیزه شدن ، در راستای موردنظر جهت داده شوند. در روش اجرای اسپری می بایست سرعت جریان مواد مذاب و فشار هوای فشرده تنظیم و کنترل گردد.
سیستم تغذیه در ماشین اسپری باید عایق باشد و به اندازه ای حرارت ایجاد کند که مواد مذاب در دمای موردنظر شرایط عملیاتی معمول ، پمپاژ گردد.
مزیت اجرای رنگ گرم ترافیکی به روش اسپری این است که خط کشی را می توان با سرعت های بالاتر انجام داد و خط کشی های اجرا شده در طی زمان های کوتاهی آماده عبور ترافیک هستند. خط کشی با رنگ ترافیکی گرم به روش اسپری برای خط کشی های ضخیم تر از 2500 میکرون در مقایسه با روش های اکستروژن و نواری مناسب نمی باشند. این روش در کاربردهای بزرگ با سرعت 15 – 10 کیلومتر بر ساعت انجام شده و در کمتر از یک دقیقه بعد از خط کشی قابل استفاده است.
 
روش اسکرید:
در روش اسکرید ، رنگ ترافیکی گرم در یک مخزن روکش دار حرارت داده شده ، سپس مقدار معینی از مواد مذاب به داخل یک نازل سر ریز می شود. نازل مجهز به یک دریچه خروجی است که براساس ضخامت خط کشی موردنظر ، تنظیم می شود.
پس از اتمام مواد موجود در مخزن نازل ، فرآیند مجدد تکرار می شود.در طی فرآیند اجرا ، دمای مذاب باید ثابت باشد. فرآیند اسکرید " اکستروژن تحت نیروی وزن" نیز نامیده می شود.
اجرای رنگ ترافیکی گرم به روش اسکرید برای اجرای خط کشی های ضخیم مناسب است. این روش برای محور آزاد راه ها ، بزرگراه با شانه آسفالتی و خاکی کاربرد دارد.
لازم به ذکر است در گردنه های برف گیر که عملیات راهداری ( برف روی و نمک پاشی) انجام می شود و در مناطقی از مسیرها که قرار است روکش شوند ، بایستی از عملیات خط کشی اسکرید جدا خودداری گردد.
 

روش اکستروژن:
رنگ ترافیکی گرم که با روش اکستروژن اجرا می شوند در یک مخزن دو جداره ی مجهز به روغن ، پیش حرارت داده می شوند تا به شکل مذاب در آیند. مخزن مذکور باید مجهز به همزن دائمی باشد.
مواد مذاب از طریق یک مارپیچ تغذیه که در داخل یک استوانه تعبیه شده ، به سمت نازل شیاری خروجی هدایت می شوند و از طریق شیار پهن و ثابت خروجی ، به شکل نوار بر روی سطح جاده اجرا می شوند. لازم به ذکر است که با این روش می توان اجرای خط کشی را به دو شکل لقمه ای یا طرح دار و نواری اجرا کرد.
عواملی که در حین اجرای خط کشی رنگ گرم باید کنترل شوند عبارتند از :
سرعت حرکت ماشین
سرعت تغذیه مواد ( برحسب دور بر دقیقه مارپیچ )
ارتفاع شیار خروجی از سطح جاده
دمای ماده مذاب
غالبا روش اکستروژن سریع تر از روش اسکرید انجام می شود. خط کشی با این روش سریع تر از اسکرید انجام می شود.خط کشی با این روش بطور متوسط با سرعت 5 کیلومتر بر ساعت انجام می شود و جاده 20 - 10 دقیقه پس از اجرا آماده تردد است.
 
رنگ ترافیکی سرد چیست؟
رنگ ترافیکی سرد جهت اجرای انواع خطوط استتار ، کناری ، ممتد و مقطع استفاده می شوند. این رنگ ترافیک شامل انواع زیر می باشند:
• رنگ ترافیک کلروکائوچو
• رنگ ترافیک اکریلیک ترموپلاست
• رنگ ترافیک واتربیس
رنگ های ترافیکی سرد تولیدی شرکت ریف ایران عبارتند از:
رنگ ترافیک کلروکائوچو:
رنگ ترافیک بر پایه رزین کلروکائوچوی طبیعی (کلرینه شده ) است که جهت خط کشی بسترهای آسفالتی مورد استفاده قرار می گیرد و نسبت به رنگ آلکید معمولی دوام و ماندگاری بیشتری دارد.
در فرمولاسیون این رنگ مقداری مواد نرم کننده و خشک کن نیز وجود دارد. مشخصات فنی این رنگ های ترافیکی در استاندارد ملی ایران به شماره 399 آورده شده است.
ویژگی های رنگ کلروکائوچو:
سختی بالا ، مقاومت سایشی عالی و چسبندگی مناسب روی سطوح رنگ های قدیمی از جمله ویژگی های این رنگ است. این رنگ را می توان غالبا به روش اسپری برای خط کشی های عرضی و طولی و سایر خط کشی ها استفاده نمود.

برای دسترسی به اطلاعات بیشتر در مورد رنگ کلروکائوچو کلیک کنید.
 
 
رنگ ترافیک اکریلیک ترموپلاست:
رنگ ترافیک برپایه رزین های اکریلیک پایه حلالی است که جهت خط کشی بسترهای آسفالتی و بتونی مورد استفاده قرار می گیرد. مشخصات فنی این رنگ های ترافیکی در استاندارد ملی ایران به شماره 3758 آورده شده است.
 
ویژگی های رنگ ترافیک اکریلیک ترموپلاست:
سرعت بالای خشک شدن ، مقاومت شیمیایی خوب ، چقرمگی و چسبندگی مناسب روی سطوح رنگ های قدیمی و مقاومت نوری بالا از جمله ویژگی های این رنگ ترافیک است.
رنگ اکریلیک ترموپلاست در شرایط نامناسب آب و هوایی از جمله دماهای بسیار پایین ، دماهای بسیار بالا و شرایط مرطوب ازسرعت خشک شدن مناسب تری برخوردار بوده و خواص اجرایی بهتری دارد. در چنین شرایطی رنگ های ترافیکی اکریلیک پایه حلالی عملکرد بهتری نسبت به رنگ های ترافیکی اکریلیک پایه آبی دارند.
 
 
 
رنگ ترافیک اکریلیک ترموپلاست نانو کامپوزیت:
رنگ ترافیک برپایه رزین های اکریلیک پایه حلالی نانوکامپوزیت است که جهت خط کشی بسترهای آسفالتی و بتونی مورداستفاده قرار می گیرد. مشخصات فنی این رنگ ترافیک در استاندارد ملی ایران به شماره 3758 آورده شده است.
ویژگی های رنگ اکریلیک ترموپلاست نانو کامپوزیت:
مقاومت بالا به سایش و خراش ، مقاومت شیمیایی خوب ، چقرمگی و چسبندگی مناسب روی سطوح رنگ های قدیمی و مقاومت نوری بالا از جمله ویژگی های این رنگ در مقایسه با رنگ اکریلیک ترموپلاست است. رنگ اکریلیک ترموپلاست نانو کامپوزیت به دلیل داشتن مقاومت به سایش و ضربه پذیری در خط کشی باندهای فرودگاه دارای کاربردهای بسیار زیادی می باشد.
تولید انحصاری این محصول در اختیار شرکت ریف ایران بوده و به شماره 005186 در اداره مالکیت صنعتی ایران ثبت اختراع گردیده است.
برای دسترسی به اطلاعات بیشتر در مورد رنگ اکریلیک ترموپلاست نانو کامپوزیت کلیک کنید.



رنگ ترافیک اکریلیک پایه آب:
رنگ ترافیک بر پایه رزین های اکریلیک پایه آب است که جهت خط کشی بسترهای آسفالتی و بتونی مورد استفاده قرار می گیرد. این رنگ به دلیل فقدان مواد آلی فرار دوستدار محیط زیست بوده و بواسطه عدم تاثیر بر استانداردهای کنترل کیفیت هوا ، خطرات کم آتش سوزی و سلامتی و ایمنی بیشتر در حین تولید و مصرف مورد استقبال واقع شده است.
مزایای رنگ ترافیکی اکریلیک پایه آب :
جایگزین مناسب برای رنگ های پایه حلال ، عدم وجود بوی آزار دهنده حلال های آلی ، غیرقابل اشتعال بودن ، کمتر بودن خطرات جابجایی و انبارداری ، سرعت بالای خشک شدن ، کارایی بهتر خط کشی در شب ، عدم ترکیب با آسفالت و در نتیجه عدم بروز مشکل قیرزدگی از مزایای این نوع رنگ می باشد.
برای دسترسی به اطلاعات بیشتر در مورد رنگ ترافیکی اکریلیک پایه آب کلیک کنید.
 
 
 
رنگ ترافیک اکریلیک دو جزئی چیست؟
رنگ ترافیک برپایه استرهای اکریلیک اسید و متاکریلیک اسید است که جهت اجرای انواع خطوط ، نقوش و علائم افقی با ضخامت و دوام بالا در سطح خیابان ها و جاده ها مورد استفاده قرار می گیرد.
این رنگ از دو جزء اصلی رزین و عامل پخت تشکیل شده است و از لحاظ ماهیت و نحوه اجرا به گروه رنگ های ترافیکی سرد تعلق دارد. این رنگ 100 درصد جامد بوده و نیاز به استفاده از تینر و حلال ندارد. اجرای این نوع رنگ نیاز به انجام طراحی بر روی سطح داشته و به منظور دیده شدن خط کشی در شب ، امکان پاشش گلاسبید به صورت روپاشی میسر می باشد. زمان خشک شدن رنگ ترافیک دو جزئی 20 تا 40 دقیقه بوده و پس از آن آماده تردد می باشد.
 
 
تفاوت رنگ ترافیک دوجزئی با رنگ ترافیک سرد :
-    عدم نیاز به تجهیزات خاص ج اجرا
-    دوام بالا
-    قابلیت اجرا تا ضخامت 3500 میکرون و حتی بیشتر
 
 عوامل موثر بر عملکرد و دوام خط کشی ها:

کیفیت رنگ ترافیک: انتخاب رنگ ترافیک با کیفیت مناسب و مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی و براساس نوع روسازی ، شرایط اقلیمی و میزان تردد بسیار حائز اهمیت می باشد. ماندگاری و دوام رنگ ترافیکی، با کیفیت رنگ ارتباط مستقیمی دارد.

کیفیت گلاسبید: وجود دانه های شیشه ای در بستر رنگ ترافیک موجب بازتاب نور خودروها و مشاهده رنگ ها در تاریکی می گردد.دانه های شیشه ای ( گلاسبید ) دارای درجه های کیفی متفاوتی می باشند که به طول عمر و ماندگاری این عملکرد کمک شایانی می کند.

 
نوع و شرایط روسازی:سطح جاده ای که اجرای رنگ ترافیکی روی آن انجام می گیرد مهم ترین عامل تاثیرگذار بر عملکرد مواد خط کشی است. خصوصیات اصلی نظیر زبری ، تخلخل سطح و حساسیت به گرما بایستی در انتخاب رنگ ترافیکی و نوع خط کشی ها مورد توجه قرار گیرد.

آلودگی های سطح: قبل از اجرای رنگ ترافیکی سطح روسازی ، باید تمیز ، خشک و عاری از آلودگی باشد تا امکان برقراری پیوند بین رنگ ترافیک و سطح رویه بوجود آید.
 
شرایط اقلیمی : با توجه به گستردگی و تنوع شرایط آب و هوایی ، انتخاب نوع مواد و اجرای خط کشی باید با توجه به ویژگی های جوی هر منطقه صورت گیرد.
ویژگی هایی از قبیل : میزان ، شدت و نوع بارندگی ، حداقل و حداکثر دما و رطوبت نسبی محیط و سطح روسازی . این شرایط در زمان اجرای خط کشی و گردش سالیانه آب و هوا حائز اهمیت می باشند.
وضعیت ترافیک: شرایط ترافیکی یکی از عوامل مهمی است که باید در انتخاب نوع مواد و روش کاربرد آن ها در نظر قرار گیرد.این ویژگی ها از دو بعد ( حجم ترافیک ) و ( ترکیب ترافیک) مورد بررسی قرار می گیرد.
اجرای رنگ ترافیکی: با استفاده از اپراتورهای کار آزموده و ماشین آلات مناسب ، رنگ با ابعاد و ضخامت موردنظر مشتری بایستی اجرا گردد.سپس گلاسبید به میزان لازم بر سطح رنگ ترافیک پاشش می شود . در صورت نیاز به رقیق کردن رنگ ، بایستی از تینر مخصوص رنگ ترافیکی و مقدار کافی استفاده نمود.همچنین بایستی نگهداری خط از زمان اجرای رنگ ترافیکی تا خشک شدن کامل آن به بهترین نحو انجام شود و در طول این زمان به وسایل نقلیه اجازه تردد بر روی خطوط داده نشود.
 
 
 
ارتقاء فرهنگ رانندگی و ایجاد نظم در هنگام تردد: حرکت وسایل نقلیه در بین خطوط ضمن کاهش بار ترافیک ، نقش مهمی در عملکرد و ماندگاری خط کشی در طول زمان دارد.